GODIVA Trüflü Lav Kek
Ürün Önerileri: %72 Bitter Tablet Çikolata, 90 gr., %72 Bitter Büyük Tablet Çikolata, 300 gr., Bol Sütlü Büyük Tablet Çikolata, 300 gr., Sütlü Tablet Çikolata, 90 gr.
Malzeme Listesi
- 2 Yemek Kaşığı Tuzsuz Tereyağı,
- 4 Çay Kaşığı Toz Şeker
- 350 Gram Godiva Sütlü Veya Bitter Mini Bar Sticks (İnce Doğranmış)
- 1 Fincan Un
- 2,5 Su Bardağı Pudra Şekeri
- 6 Büyük Yumurta + 6 Yumurta Sarısı
- 1,5 Çay Kaşığı Vanilya Özü
- Çeyrek Çay Kaşığı Badem Özü
Hazırlanışı
- Fırını önceden 200 º C’ye ısıtın. Sekiz adet sufle kabını (ramekin) yağlayın ve her birinin içerisine yarım çay kaşığı toz şeker serpin.
- Tereyağı ve Godiva Sütlü veya Bitter Mini Bar Sticks çikolatayı bir tencerede düşük ateşte ısıtın. Eriyene kadar sık sık karıştırın ve pürüzsüz hale getirin. Eridikten sonra ocaktan alıp hafifçe soğutun.
- Un, pudra şekeri, yumurta, yumurta sarısı, vanilya özü ve badem özünü bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Eritilmiş çikolata karışımının içerisine üstteki karışımı da yavaşça ekleyip çırpın.
- Sufle kaplarını yaklaşık yarıya kadar hazırladığınız karışım ile doldurun ve içine en sevdiğiniz Godiva Trüf çikolatadan da bir adet ekleyin. Sufle kaplarının 2/3’si veya 3/4’ünden fazlasını doldurmamaya dikkat edin.
- Kekleri fırına koyun ve üstleri sertleşene ve kenarları koyulaşana kadar 12 ila 14 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra keklerinizi 5 dakika soğumaya bırakın. Küçük bir bıçak yardımı ile keklerin kenarlarını gevşetin ve sıcakken tabaklara aktarın. İsterseniz üzerini süslemek için pudra şekeri kullanabilirsiniz.