
Thierry Muret
Şef Çikolatacı
Şef Thierry Muret, 1988’den beri GODIVA’da çalışmakta ve Reading, Pennsylvania’da görev yapmaktadır. Belçika’nın Dendermonde kentinde doğan Şef Muret, kız kardeşiyle birlikte ABD, Chicago’da kendi Belçika çikolata dükkânlarını açtı. Beş yılın ardından GODIVA ile yolları kesişti ve markanın yeni ürünler geliştirme ekibine dahil oldu. Institut Technique Provincial de Droguerie-Chemie et Parfumerie’den mezun olan Şef Muret, kimya, fizik ve kristal oluşumu üzerine eğitim aldı ve Antwerp’te iki yıllık şekerleme programını tamamladı.
Çikolata ve dondurma konusunda uzmanlaşan Şef Muret, Belçika mirası, zanaatkârlık ve kaliteye verdiği önem ile farklı kültürlere olan ilgisi sayesinde butik çikolata dünyasından ayrılıp GODIVA’ya katılmaya karar verdi ve o günden beri her anın tadını çıkarıyor. Çikolata tasarımlarında moda dünyasındaki çizgilerden, akıştan ve renklerden ilham alırken, lezzet konusunda ise günlük yaşamında karşılaştığı tatlardan esinleniyor.
Ilse Wilmots
Şef Çikolatacı
Şef Ilse Wilmots, 1991 yılından bu yana GODIVA’da çalışmakta olup, Brüksel’de görev yapmaktadır. Brüksel’de doğup büyüyen Şef Wilmots, GODIVA fabrikasına yakın bir yerde yaşamaktaydı. Annesi uzun bir iş gününün ardından eve geç geldiğinde, Şef Wilmots ve kardeşleri akşam yemeğinin hazırlanmasına yardımcı olurlardı. Bu akşamlar sırasında, tart ve kek yapımında denemeler yapmaya başladı ve bu süreçte, profesyonel yaşamını da yiyeceklere adamaya karar verdi.
Brüksel’deki CERIA-ELISHOUT aşçılık okulundan mezun olan Şef Wilmots, yiyecek ve içecek, perakende, Ar-Ge, el yapımı çikolatalar ve tasarım konularında yüksek becerilere sahiptir. Kariyerine Valentino Chocolatier’de başladıktan sonra, 1991 yılında GODIVA’daki hayalindeki işi kabul etti ve burada sekiz yıl boyunca üretim bölümünde çalıştıktan sonra Ar-Ge ekibine katıldı. GODIVA’ya katılmasının sebebi, el yapımı ürünler atölyesinde çalışma fırsatı bulmasıydı; bu sayede yaratıcılığını kullanarak yüksek kaliteli çikolatalar yapma imkânı buldu.
Cömertlik, tutku, cesaret ve öncülük ruhuyla tanınan Lady Godiva ile de bir bağ hisseden Şef Wilmots, çikolata ile çalışmanın inceliklerinden büyük keyif alıyor ve günlük yaşamında karşılaştığı tatlar, kokular ve görüntülerden esinlenerek GODIVA mutfağında yeni lezzetler tasarlıyor.
