Çikolatalı, Bademli Ve Keçi Peynirli Kayısılı Tart
Ürün Önerileri: Gold Ballotin Kutu, 4 Adet Pralin, Ballotin Kutu, 200 gr.
Malzeme Listesi
- 1/2 Paket (Yaklaşık 480 Gram) Tereyağlı Çözülmüş Milföy
- 170 Gram Yumuşatılmış Keçi Peyniri
- 2 Yemek Kaşığı Bal
- 6 Adet Taze Kayısı (çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş)
- 4 Adet Godiva Pralin, (Godiva Gold Ballotin kutu)
- 2 Tatlı Kaşığı Krem Şanti
- 3 Yemek Kaşığı Kavrulmuş ve Dilimlenmiş Badem
Hazırlanış
- Milföy hamurlarını birleştirip yaklaşık 25 cm’lik kare olacak şekilde açın. Sonrasında altı adet 12 x 7 cm’lik dikdörtgenler halinde kesin ve yağlı kâğıt kaplı fırın tepsisine yerleştirip tüm hamurların üzerini kabarmaması için çatalla delin.
- Keçi peynirini balla karıştırın ve hamurun üzerine eşit şekilde dağıtın. Üzerine, dilimlediğiniz kayısıları dizin. Hamurun kenarında 1 cm’lik boşluklar olmasına dikkat edin.
- 200 º C fırında yaklaşık 25 dakika veya böreğin kenarları kabarıp altın rengi olana kadar pişirin.
- Sıcak (kaynar olmayan) su dolu tencerenin üzerine oturtulmuş ısıya dayanıklı bir kapta, Godiva Gold Ballotin Kutu Pralinler’ini krem şanti ile bir çatal yardımıyla pürüzsüz olana kadar eritin.
- Eritilen çikolatayı fırından çıkan böreklerinizin üzerine gezdirin ve son olarak süslemek için ince dilimlenmiş bademleri kullanın.
(Not: kayısı mevsimi olmadığında şeftali veya erik de kullanabilirsiniz.)