Dondurmalı Terin
Ürün Önerileri: Mini Bars %72 Bitter, 8 Adet Stick, Lady Sütlü Çikolatalı Bisküvi, 12 Adet
Malzeme Listesi
- 1 Litre Ya Da 1 Kilogram Vanilyalı Dondurma
- 1 Bardak Kavrulmuş Badem, Antep Fıstığı Ya Da Kıyılmış Fındık
- 125 Gram İnce Doğranmış Godiva Bitter Mini Bar Sticks (Yaklaşık 1,5 Paket)
- 1/4 Su Bardağı Şekerli Yoğunlaştırılmış Süt (Sweetened Condensed Milk)
- 2 Çay Kaşığı Badem Özü
- 450ml Ahududu Şerbeti
- 1 Kutu İri Parçalanmış Lady Godiva Sütlü Çikolatalı Bisküvi
İsteğe Bağlı Eklemeler:
- 220 Gram Taze Ahududu
- Taze Nane
Hazırlanışı
- Parçalara ayrılmış Godiva Bitter Mini Bar Sticks çikolatayı ısıya dayanıklı kâsede benmari usulü ya da mikrodalga fırında eritin.
- Bu çikolata karışımını şekerli-yoğunlaştırılmış süt, badem özü ve 1 yemek kaşığı suyla karıştırın ve kenara alın.
- 500 gram vanilyalı dondurmayı elle veya mikser kullanarak karıştırarak yayılan, yumuşak kıvamlı bir hale getirin.
- Düz mermer ya da metal bir servislik üzerine dondurmayı yayın.
- 1/3 ufalanmış fındığı yayılan dondurmanın üzerine dökün ve hafifçe bastırın
- Geri kalan fındıkları ve iri parçalanmış Lady Godiva Sütlü Çikolatalı Bisküvi’yi eritilmiş çikolata karışımının yarısı ile karıştırın (birkaç bisküviyi daha sonra süsleme için ayırmayı unutmayın.).
- Hazırlanan karışımı sertleşene kadar dondurun.
- Ahududu şerbetini yumuşatmak için buzdolabından çıkarın. Şerbeti dondurma üzerine dikkatlice yayıp, 1/3 fincan fıstık serpin ve kalan eritilmiş çikolatayı üzerine gezdirin.
- Sertleşene kadar dondurun.
- Kalan vanilyalı dondurmayı yumuşatın ve çikolatalı katmanın yüzeyine yayın, kalan doğranmış kurabiyeleri ise üzerine koyun.
- Yüzeyi streç film ile kaplayın ve ardından alüminyum folyo ile üzerini kapatın. En az 4 saat, tercihen bir gece soğutun.
12.Terin üzerinden folyo ve streç filmi çıkarın. Terin’i uzun bir tabağa yerleştirin ve streç filmi kaldırın. Geride kalan 1/3 fincan fıstığı serpin. Arzuya göre ahududu ve nane ile süsleyebilirsiniz.