Şekerle Kaplı Fudge Brownie

Ürün Önerileri: Mini Bars %72 Bitter, 8 Adet Stick%72 Bitter Tablet Çikolata, 90 gr.%72 Bitter Büyük Tablet Çikolata, 300 gr.  

Malzeme Listesi Brownie İçin:


- 1/2 Su Bardağı Tuzsuz Tereyağı (parçalar halinde kesilmiş)

- 1/2 Su Bardağı Esmer Şeker

- 260 Gram Godiva Bitter Mini Bar Sticks

- 3/4 Su Bardağı Toz Şeker

-  Oda Sıcaklığında 3 Büyük Yumurta

- 1,5 Çay Kaşığı Vanilya Özü

- Yarım Su Bardağı Un

- Yarım Çay Kaşığı Tuz

 


Çikolata Ganaj İçin:


- 1/4 Çırpılmış Yağlı Krema

- 90 Gram Godiva Bitter Mini Bar Sticks

- 3 Yemek Kaşığı Tuzsuz Tereyağı, Parçalar Halinde Kesilmiş

- 1,5 Su Bardağı Elenmiş Pudra Şekeri

- 1/3 Su Bardağı İsteğe Bağlı Kıyılmış Ceviz

(Ürün URL: https://www.godiva.com.tr/godiva-mini-bars-72-bitter-8-adet-stick-1/ )

Hazırlanışı 


Brownie için


  1. Fırını önceden 180 º C’ye ısıtın.
  2. Kare bir fırın tepsisine yağlı kâğıt yayın ve tepsinin karşılıklı iki yanından dışarı pay bırakmaya gayret edin.
  3. Tereyağı parçalarını, esmer şekeri ve Godiva Bitter Mini Bar Sticks çikolatayı orta boy bir sos tavasında, sürekli karıştırarak, tereyağı ve çikolata eriyene ve karışım homojen hale gelene kadar ısıtın ve ardından ateşten alın.
  4. Bir çırpıcı yardımıyla toz şekeri karıştırın. Üzerine yumurtaları birer birer ilave edin ve her eklemeden sonra iyice karıştırın. Ardından vanilya özünü de ekleyin. Üzerine un ve tuz serpin; birleşene kadar yavaşça karıştırın, ardından parlak, pürüzsüz ve homojen olana kadar kuvvetlice havalandırarak karıştırın. Oluşan hamuru hazırlanmış yağlı kağıtlı tepsiye boşaltın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
  5. Fırında keki tam ortaya yerleştirin ve hafif nemli bırakarak pişirin (yaklaşık 35-40 dakika). Fazla pişirmeyin. Piştikten sonra tamamen soğutup tepsiden ve fırın kağıdından çıkarın.

Çikolata Ganaj İçin


  1. Kremayı, doğranmış Godiva Bitter Mini Bar Sticks çikolatayı ve tereyağını küçük bir tencerede eriyene ve homojen hale gelene kadar sürekli karıştırarak ısıtın ve orta boy bir kâseye aktarın.
  2. Bir mikser kullanarak pudra şekerinin yaklaşık yarısını karışıma boşaltarak çırpın. Hızı azaltın ve kalan pudra şekerini de ekleyin. Düşükten başlayarak, yaklaşık 30 saniye pürüzsüz ve parlak olana kadar orta-yüksek hızda karıştırmaya devam edin.
  3. Krema hazırlandıktan sonra soğuyan keklerin üzerine kremayı dökün ve eşit bir şekilde dağıtın. İstenirse üzerine kıyılmış ceviz de serpin. Yaklaşık 10 dakika bekletin, ardından dilimleyip ılık bir şekilde servis edin. Kapalı, hava geçirmez bir kapta buzdolabında 3 güne kadar saklayın (Servisten önce oda sıcaklığına getirilmesi önerilir.).

BİRLİKTE SATIN AL