GODIVA Trüflü Lav Kek

Ürün Önerileri: %72 Bitter Tablet Çikolata, 90 gr.%72 Bitter Büyük Tablet Çikolata, 300 gr.Bol Sütlü Büyük Tablet Çikolata, 300 gr.Sütlü Tablet Çikolata, 90 gr.

Malzeme Listesi


- 2 Yemek Kaşığı Tuzsuz Tereyağı,

- 4 Çay Kaşığı Toz Şeker 

- 350 Gram Godiva Sütlü Veya Bitter Mini Bar Sticks (İnce Doğranmış)

- 1 Fincan Un

- 2,5 Su Bardağı Pudra Şekeri

- 6 Büyük Yumurta + 6 Yumurta Sarısı

- 1,5 Çay Kaşığı Vanilya Özü

- Çeyrek Çay Kaşığı Badem Özü


Hazırlanışı


  1. Fırını önceden 200 º C’ye ısıtın. Sekiz adet sufle kabını (ramekin) yağlayın ve her birinin içerisine yarım çay kaşığı toz şeker serpin.
  2. Tereyağı ve Godiva Sütlü veya Bitter Mini Bar Sticks çikolatayı bir tencerede düşük ateşte ısıtın. Eriyene kadar sık sık karıştırın ve pürüzsüz hale getirin. Eridikten sonra ocaktan alıp hafifçe soğutun.
  3. Un, pudra şekeri, yumurta, yumurta sarısı, vanilya özü ve badem özünü bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  4. Eritilmiş çikolata karışımının içerisine üstteki karışımı da yavaşça ekleyip çırpın.
  5. Sufle kaplarını yaklaşık yarıya kadar hazırladığınız karışım ile doldurun ve içine en sevdiğiniz Godiva Trüf çikolatadan da bir adet ekleyin. Sufle kaplarının 2/3’si veya 3/4’ünden fazlasını doldurmamaya dikkat edin.
  6. Kekleri fırına koyun ve üstleri sertleşene ve kenarları koyulaşana kadar 12 ila 14 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra keklerinizi 5 dakika soğumaya bırakın. Küçük bir bıçak yardımı ile keklerin kenarlarını gevşetin ve sıcakken tabaklara aktarın. İsterseniz üzerini süslemek için pudra şekeri kullanabilirsiniz.

BİRLİKTE SATIN AL