Çikolatalı Focaccia

Ürün Önerileri: %90 Bitter Tablet Çikolata, 90 gr.Mini Bars %72 Bitter, 8 Adet Stick

Bu tatlı-tuzlu çikolatalı kek kendi başına inanılmaz, ancak bitmiş tatlıyı taze ahududu ile süsleyerek ya da fırından almadan önce birkaç yemek kaşığı ricotta veya keçi peyniri ekleyerek kendi dokunuşunuzu ekleyip mükemmel hale getirebilirsiniz.

Malzeme Listesi


- Yaklaşık 450 Gram Pizza Hamuru (Kendiniz Hazırlayabilir Ya Da Dondurulmuş Alabilirsiniz.)

- 1 Paket Godiva %72 Bitter Tablet Çikolata, Kabaca Doğranmış

- 2 Çay Kaşığı Doğranmış Taze Biberiye

- 5 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı,

- 1 Çay Kaşığı Deniz Tuzu

- 2 Yemek Kaşığı Şeker

- 1 Yumurta

 


Hazırlanışı

  1. Fırını 225º C'ye ısıtın.
  2. Pizza hamurunu yaklaşık 15 dakika oda sıcaklığında bekletin.
  3. 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve biberiyeyi küçük bir kapta karıştırın.
  4. Kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağını pizza hamurunu pişireceğiniz tepsiye gezdirin ve eşit şekilde yayın. Hamuru pişirme kağıdının üzerine tamamen yağla kaplanacak şekilde yayın ve yuvarlak şekilde kesin.
  5. Parmaklarınızı hamurun içine bastırarak ve tüm yüzeyde girintiler yaparak çukurlaştırın (pide hamuruna şekil verir gibi). Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  6. Kabaran hamuru tekrar parmaklarınızla pide gibi şekil verin. Biberiye-zeytinyağı karışımını hamurun yüzeyine eşit şekilde gezdirin ve şeker ve tuz serpin.
  7. Fırının orta rafında altın sarısı olana kadar 15-20 dakika pişirin.
  8. Pişen hamuru 3 dakika kadar soğutun ve hamur hala çok sıcakken üzerine doğradığınız Godiva %72 Bitter Tablet Çikolata’yı serpin. Hemen servis yapın.

BİRLİKTE SATIN AL